Bekijk alle blogs

3 Koi Shows, 62 prijzen voor Koicentrum Sneek & Onlinekoiveiling.nl

Het show seizoen 2022 zit erop. Maar liefst 62 prijzen werden er behaald door koi gekocht bij Koicentrum Sneek of op de koi veiling. Een aantal prijzen werden behaald met koi die nog niet waren verkocht.

Waar wordt op gelet tijdens het jureren?

Het selecteren van koi die goed zijn voor een koi show is een vak apart. Er wordt namelijk op koi shows gekeken naar hoe de koi is op het moment van de show. Er wordt dus niet gekeken naar toekomst perspectief. De grootste factor is bouw (+/- 40% van de beoordeling) daarna huidkwalitiet (30%), patroon (20%) en als laatste de algehele indruk (10%). 

3 verschillende Koi Shows

De behaalde prijzen zijn behaald op 3 verschillende Koi Shows, namelijk;
Euregio Koi Show (Oldenzaal)
KoiCave Noord (Tytskerk)
Holland Koi Show (Arcen)

Sterk en groot deelnemersveld

In totaal hebben onze koi gestreden tegen meer dan 1500 koi uit Nederland, België, Duitsland, Denemarken en nog een paar landen. Een top prestatie dus, waar we enorm trots op zijn. 

Het laat ook zien dat we goed kunnen selecteren voor een koishow. Een gedeelte van de koi zijn ingezet in het jaar dat we ze hebben geselecteerd in Japan, hier hebben we dus bewust geselecteerd op de bovenstaande aspecten. Het andere deel zijn koi die al wat langer zijn doorontwikkeld in Nederland (bij ons of bij de hobbyist thuis). Deze koi zijn dus geselecteerd op potentie en zijn dusdanig ontwikkeld dat ze dit jaar voldeden aan de eisen voor een koishow.

Wat brengt de toekomst?

Elk jaar gaan we een stapje hoger op de 'prijzen ladder', met als doel, ooit een keer Grand Champion te worden. Dit vergt tijd en jaren van ontwikkeling van een koi. Koi die deze potentie hebben zijn reeds geselecteerd en zwemmen gedeeltelijk bij ons of bij hobbyisten. In het korte bestaan van Koicentrum Sneek (en Onlinekoiveiling.nl) zullen de eerste serieuze kanshebbers zich over 2 tot 3 jaar melden.

Wil je ook een keer meespelen op een koi show?

Jaarlijks vervullen we vele zoekopdrachten. Een gedeelte hiervan richt zich puur op show koi. Wil jij nou ook een keer meespelen om een kleine of grote prijs? Laat het ons weten en we gaan voor je op zoek. Je kunt hier ook een zoekopdracht achterlaten. Geef dan wel even goed aan dat je een showkwaliteit koi zoekt, en voor wanneer. Moet deze koi dus komende seizoen klaar zijn voor een show of mag het langer duren...