Japanreis Oktober 2019 - Dag 1
Door Sander
19 October 2019 4:00 pm
Zomaar een foto van dag 1 in Japan
Zomaar een foto van dag 1 in Japan

Zo! De koihunt is begonnen, de eerste nieuwe koi zijn aangekocht...

Na een voorspoedige reis waren we zeer op tijd op de plaats van bestemming. Hierdoor konden we nog naar het koi museum wat naast het hotel ligt, hier zie je het ontstaan van de koi met tekst en beeld. Als je een keer naar Japan gaat moet je dit gezien hebben. 

Vandaag (zaterdag) begon de koihunt eigenlijk echt pas. Dit weekend is er een koishow waardoor veel kwekers er niet zijn. Dit geeft ons de gelegenheid om bij veel kwekers rond te kijken, wat prijzen op te vragen, om zo een beeld te krijgen van het aanbod, de kwaliteit en de prijs. Kwekers waar we zoal geweest zijn vandaag; Dainichi, Marudo, Miyatora, Marusei, Maruhide (2x), Yamamatsu, Ikarashi, Marusada en nog een aantal. Dit geeft ons al een mooi beeld van wat we kunnen verwachten deze week.

Dit jaar reizen er 4 klanten mee, voor sommige de 2de keer (want het is verslavend) voor sommige de eerste keer. Het is echt een hele leuke groep, die van elkaar kan leren maar ook kritisch zijn op de vissen, zodat er geen verkeerde aankopen gedaan worden.

We kiezen er bewust voor om zodra het seizoen in Japan begint onze koi te selecteren. We hebben dan de eerste keuze uit de net afgevangen koi. In deze tijd van het jaar is het bijzonder druk in het Niigata gebied waardoor we enorm alert moeten zijn en het selecteren van hoogwaardige kwaliteit koi, voor de juiste prijs, geen eenvoudige klus is.
Gelukkig hebben we een goede agent, die veel voor ons regelt en de contacten heeft, hierdoor zijn we eigenlijk altijd op het juiste moment op de juiste plek. 

De eerste en enige aankopen van vandaag voor de winkel doen we bij Maruhide. Een kweker die de laatste jaren enorm is gegroeid in kwaliteit. Zijn prijs is ook scherp en we kunnen vrij snel slagen voor 12 nisai, 10x doitsu en 2x geschubd. Goede doitsu's die ook al stevig aan de maat zijn (voor doitsu) met 40-45 cm. Hieronder zie je de filmpjes.

(op onze koi aanbod pagina staan de prijzen en meer informatie)
We praten even met de kweker en dan valt ons oog op een serieuze Doitsu Showa, eigenlijk zoals ik hem wil zien. En deze koi is nog niet af! Eigenlijk zeg ik 'laat maar, past niet in het budget'... Toch... Besluiten we om een gokje te wagen, we vragen de prijs...
En die is serieus! Maar... Voor deze kwaliteit en afmeting, sansai met 56cm, valt me de prijs eigelijk ook wel weer mee... Ik besluit om haar te kopen. Deze koi gaan we zeker proberen op een koishow te krijgen... Zie hieronder het filmpje, en zeg zelf...

(op onze koi aanbod pagina staan de prijzen en meer informatie)
Dit was het voor vandaag. Een goed begin. Morgen staan er ook weer leuke afspraken op het programma.

Bedankt voor het lezen en tot morgen!

Bekijk al onze aankopen van deze reis op:
https://koicentrumsneek.nl/koi-aanbod/ of
https://www.youtube.com/playlist?list=PLbkH20k062M5yj_3n1V3W368kPH88rEY3

Sayônara!

Sander

P.S. Mocht u interesse hebben in 1 of meerdere van onze aankopen of nog op zoek zijn naar een bepaalde koi?
Neem gerust contact met ons op.

WhatsApp Groep (SPAM vrij):
Klik hier om je aan te melden

WhatsApp/Telefoon:
+31(0)639752974
Facebook/Messenger & Instagram:
https://facebook.com/koicentrumsneek/ of 
https://www.instagram.com/koicentrumsneek/

Email:
info@koicentrumsneek.nl